یو پی اس صنعتی یا منبع تغذیه بی وقفه، یک دستگاه کاربردی و حیاتی برای مراکز حساس است. قرار گرفتن یو پی اس در کنار دستگاههای برقی حساس، میتواند از خرابی ناشی از نوسان و نویز برق آنها جلوگیری کند و به شما برای داشتن برق سالم مداوم، کمک کند. در ادامه با نحوه کار، انواع، مدلها و برندهای مختلف یو پی اس صنعتی، بیشتر آشنا میشویم.
منبع تغذیه بدون وقفه یا یو پی اس (UPS) مخفف Uninterruptible Power Supply یکی از اجزای مهم در کاربری پزشکی، صنعتی، دیتاسنتری، اداری و خانگی است. در مواقعی که منبع تغذیه اصلی (برق شهر) در دسترس نیست یا قابل اطمینان نیست یعنی دچار نوسان شده باشد، یو پی اس وظیفه تامین برق تجهیزات حساس را برعهده دارد.
سیستمهای یو پی اس برای تأمین انرژی پشتیبان، برای سیستمها و دستگاههای حیاتی طراحی شدهاند تا در شرایط اضطراری به عملکرد عادی خود ادامه دهند. برای مثال در کاربری دیتاسنترها، ذخیره داده ها بسیار مهم و میتواند همراه با دردسر و زمان بر باشد. امنیت و دسترسی به داده ها برای هر کسب و کار یا مجموعه ایی بسیار مهم است. حال با تصور بی برق شدن سرور ها تمامی این اطلاعات و داده ها از بین میرود و یک بحران بسیار بزرگ بوجود می آید در حقیقت با وجود یک دستگاه UPS، می توان از چنین مشکلی با هزینه به نسبت کم جلوگیری کرد. با بهره گیری از منبع برق بدون وقفه (UPS) کسب و کارها می توانند اطمینان حاصل کنند که عملکرد آنها مختل نمی شود و می توانند بدون وقفه به ارائه خدمات و فرایند عادی خود ادامه دهند.
همانطور که در بخش قبلی توضیح دادیم، یو پی اس برای تامین انرژی پشتیبان مورد استفاده قرار میگیرد. یو پی اس صنعتی، نوعی از UPS ها هستند که در فضاهای صنعتی و حساس مورد استفاده قرار می گیرند.
در واقع مهمترین ویژگی یو پی اس صنعتی، توان بالای آن است. یو پی اس های صنعتی به عنوان منبع برق توان بالا در فضاهای صنعتی چون کارخانهها، بیمارستانها، دیتاسنترها و تجهیزات ساختمانی مورد استفاده قرار میگیرند. جهت استفاده از یو پی اس صنعتی حتما لازم است تجهیزاتی مانند تابلوی کنترل، تجهیزات مانیتورینگ، تجهیزات ایمنی استاندارد، فرمانهای اتوماتیک یا دستی نیز نصب شود.
هنگام خرید ups صنعتی، باید اطلاعات کافی دربارهی تفاوتهای ups صنعتی با توان بالا و یو پی اس های خانگی داشته باشید. این تفاوتها عبارتند از:
مهمترین تفاوت سو پی اس صنعتی و معمولی، تفاوت ظاهری این دو نوع است. upsهای صنعتی به دلیل توان بالا و کاربری صنعتی، بزرگتر و قدرتمندتر هستند. درحالیکه یو پی اسهای معمولی با توان پایین، فضای بسیار کمی را اشغال میکنند، یو پی اسهای صنعتی گاها نیاز به نصب در فضای بزرگ و مجزا دارند. اغلب مواقع با توجه به نیاز واحد صنعتی لازم است، طراحی سفارشی و اختصاصی برای خرید یو پی اس صنعتی صورت بگیرد.
ترانسفورمرهای ایزوله بخش مهم از یو پی اس های صنعتی را تشکیل میدهند. وظیفه اصلی این ترانسفورمرها، جلوگیری از انتقال نوسانات شدید به خروجیها است. وجود این ترافسورمرهای ایزوله به دلیل حساسیت کنترل توان خروجی و ورودی یکی از مهمترین تفاوتهای یو پی اس معمولی و صنعتی است.
فضاهای صنعتی، با توجه به نوع کاربری غالبا گرما، سرما یا رطوبت بیشتری نسبت به سایز فضاها دارند. یو پی اس هایی که در این امکان مورد استفاده قرار میگیرد باید سازگاری بیشتری با دما یا رطوبت داشته باشند. به صورت کلی یو پی اس های معمولی قدرت تحمل دمایی در حدود 40 درجه سلسیوس را ندارند، در حالیکه یو پی اس صنعتی توان بالاتری برای کار در دماهای بالاتر دارند.
از دیگر تفاوتهای یو پی اس های صنعتی و معمولی میتوان به قابلیت تعویض باتری یو پی اس در این 2 نوع یو پی اس اشاره کرد. در پروژههای صنعتی اعم از کارخانهها، تجیهزات بیمارستانی و غیره، تعویض یا تعمیر باتری در زمان روش بودن دستگاه یو پی اس نیز امکان پذیر است تا وقفهای در جریان خروجی ایجاد نکند.
یو پی اس های که در واحدهای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند، طول عمر بیشتری نسبت به سایر یو پی اسها دارند. بهطور متوسط یک دستگاه یو پی اس صنعتی در حدود 20 تا 30 سال کارایی دارد.
طبیعتاً قبل از خرید یو پی اس و اطلاع از قیمت یو پی اس، باید بدانید که انواع UPS چیست و هر کدام از آنها چه کاربردی دارند. دسته بندی انواع یو پی اس (UPS) بر اساس تکنولوژی ساخت، به 3 دسته زیر، خلاصه میشود:
سادهترین و پایهایترین دستگاه یو پی اس اداری و خانگی، یو پی اس آفلاین است که روش کار سادهای هم دارد. این دستگاه در حالت معمولی، برق را از منبع اصلی برق میگیرد و هم برق دستگاه را تامین میکند و هم باتری های خود را شارژ نگه میدارد. پس از قطعی برق هم شاهد سوئیچ بین برق اصلی و باتری هستیم. با وصل شدن مجدد برق، مجددا حالت کارکرد دستگاه یو پی اس از باتری به حالت برق شهری، تغییر میکند. برای حفاظت از کامپیوترهای خانگی و اداری، مودم و روتر، تجهیزات VoIP و تجهیزات شبکه، DVR، کرکره برقی و دوربین مدار بسته میتوان از یو پی اس آفلاین استفاده کرد.
تفاوت یو پی اس لاین اینتراکتیو با یو پی اس آفلاین، در اضافه شدن یک منتقل کننده خودکار (استابلایزر) در مسیر برق خروجی دستگاه است. هدف از این کار، داشتن قابلیت افزایش و کاهش ولتاژ خروجی در صورت وجود نوسان های ماندگار و تبدیل آن به یک ولتاژ ثابت است. در این صورت، در زمان قطعی برق، منبع تغذیه برق اضطراری در کمتر از چند میلی ثانیه، انتقال به حالت باتری را انجام میدهد. چنین واکنشی نسبت به قطعی برق، باعث میشود که هیچ خلل و مشکلی در روند کارکرد دستگاه الکتریکی رخ ندهد. از کاربرد این نوع از یو پی اس ها (UPS) می توان به کاربری اداری، خانگی، دوربین مداربسته و … اشاره کرد.
برق متناوب شهری، همیشه دچار مشکلاتی مانند نویز، نوسان و تغییر فرکانس و تغییر سطح ولتاژ ورودی میشود. برای حل این مشکلات و داشتن برق سالم برای دستگاههای حیاتی و حساس، باید از UPS آنلاین استفاده کرد. هنگامی که یو پی اس آنلاین به برق شهری متصل میشود، ابتدا پاکسازی برق ورودی و سپس شارژ باتری با برق مستقیم، انجام میشود. سپس به کمک مبدل، برق خروجی باتری به برق مورد نیاز تجهیزات حساس به سیگنال سینوسی بدون نویز و نوسان ولتاژ تبدیل میشود. تولید مجدد برق در منبع تغذیه برق اضطراری آنلاین باعث میشود که هیچ مشکلی از بابت نوسان و تغییر فرکانس وجود نداشته باشد و ولتاژ خروجی ایده آل داشته باشیم. از کاربرد های یو پی اس (UPS) آنلاین میتوان به مراکز بیمارستانی و تصویر برداری، دیتاسنترها و انواع سرورها، مراکز صنعتی و کارخانه ها، مراکز مخابراتی و … اشاره کرد.
اگر شکل موج ولتاژ خروجی را ملاک قرار دهیم، آن وقت انواع یو پی اس ها را میتوان براساس همین ویژگی، دسته بندی کرد. تفاوت اساسی اشکال ولتاژ خروجی و تغییرات در فرکانس آنها است. شكل موج شبكه برق شهری که به عنوان ورودی در دستگاهها و تجهیزات مختلف مورد استفاده قرار میگیرد، بصورت سینوسی کامل است. در ادامه، 3 نوع یو پی اس را بر اساس موج ولتاژ خروجی، میبینید:
در کنار همه اینها، میتوان یو پی اس را به دو دسته کلیتر یو پی اس تکفاز و یو پی اس سه فاز هم تقسیم کرد. 3 مدل زیر، با در نظر گرفتن تکفاز یا 3 فاز بودن یو پی اس در بازار وجود دارند:
در حقیقت برای داشتن بازدهی بالاتر و قدرت بیشتر برای دستگاههای با مصرف برق بالا، باید از یو پی اس سه فاز کمک گرفت. قیمت یو پی اس 3 فاز هم در مقایسه با یو پی اس تک فاز بیشتر است. اما به طور معمول، برای کاربردهای عادی و روتین، خرید یو پی اس تکفاز یا سه فاز با خروجی تکفاز، رایجتر است. خرید یو پی اس سه فاز، بیشتر برای کارگاهها و صنایع، به صرفه است و برای هر کاربردی، نمیتوان از یو پی اس سه فاز، استفاده کرد.
کاربرد دستگاههای منبع تغذیه الکتریکی یا UPS آنقدر گسترده است که نمیتوان حوزه مشخصی را برای استفاده از آن، نام برد. عملاً در تمام اماکن و جاهایی که برق وجود دارد و دستگاههای الکتریکی و الکترونیکی وجود دارند، میتوان از یو پی اس با ظرفیتهای مختلف، استفاده کرد. با این حال، برخی از مراکز اداری، درمانی، آموزشی و خدماتی، بیشتر از جاهای دیگر به UPS و منبع تغذیه برق اضطراری نیاز دارند.
استفاده از یو پی اس برای مراکز درمانی و بیمارستان ها به دلیل حیاتی بودن برق برای کار کردن وسایل مورد نیاز بیماران، حیاتی و با اهمیت است. قطعی برق در بیمارستان، میتوان جان بیماران را به خطر بیندازد. به همین دلیل است که میتوان از UPS در دستگاههای زیر، استفاده کرد:
با این حال، تنها استفاده یو پی اس صنعتی در بیمارستان نیست. مراکز داده و دیتاسنتر هم میتوانند جزو استفاده کنندگان یو پی اسهای اداری باشند. برای روشن نگه داشتن سرور و شبکه به طور مداوم و جلوگیری از قطعی اینترنت، باید از دستگاههای تامین برق سالم استفاده کرد. علاوه بر آن، نبود نویز و نوسان در خروجی برق منبع تغذیه بی وقفه، باعث میشود که خرابی ناشی از برق دستگاههای شبکه، به حداقل برسد. شرکتهای کامپیوتری و IT، میتوانند با خرید UPS سرور و سایر تجهیزات تامین برق سالم در شرکت از دستگاههای خود محافظت کنند:
برای ساختمانهای مسکونی و اداری هم میتوان از یو پی اس برای تامین برق سالم، استفاده کرد. قطعی برق در ساختمانهای اداری و مسکونی میتواند آرامش ساکنین را برهم بزند و باعث مشکلات زیادی شود. خرید یو پی اس در ساختمانهای مسکونی و اداری، با اهداف زیر انجام میشود:
با همه اینها، خرید یو پی اس صنعتی ، تنها محدود به مراکز حساس نیست و هر مکانی که نیاز به تامین برق مداوم و همیشگی سالم دارد، میتواند خریدار UPS و منبع تغذیه بدون وقفه، باشد. قیمت یو پی اس و ظرفیت آن هم با توجه به کاربرد آن ها، تفاوت دارد. در ادامه، به بررسی ظرفیت یو پی اس و زمان پشتیبانی آن، میپردازیم.
قبل از اینکه به بیان ظرفیت و زمان پشتیبانی یو پی اس صنعتی بپردازیم، باید تفاوت این دو را بدانیم. ظرفیت ups همان اندازه قدرت و توان دستگاه منبع تغذیه برق اضطراری است که با ولت آمپر VA مشخص میشود. زمان پشتیبانی هم تعداد دقایقی است که تعداد باتری، مقدار آمپر ساعت باتری و میزان بار متصل شده به یو پی اس در آن تاثیر گذار است.
زمان پشتیبانی یو پی اس از این جهت مهم است که میزان استفاده و زمان کار دستگاه را مشخص میکند. برای جبران قطعی برق طولانی در طول روز، باید دستگاهی داشته باشید که امکان تامین برق سالم مداوم را به شما بدهد. بنابراین نباید در خرید یو پی اس، تنها به قیمت یو پی اس یا برند و نوع آن توجه کرد. مهم است که میزان ظرفیت و مدت زمان بازدهی یو پی اس را هم در نظر بگیرید.
پارالل کردن یو پی اس، یک راه ساده اما کاربردی برای افزایش ظرفیت و زمان پشتیبانی منبع تغذیه الکتریکی است. موازی کردن یو پی اس، به شما کمک میکند تا در صورت از دور خارج شدن یک دستگاه یو پی اس، از شارژ باتری یو پی اس دوم، سوم و… استفاده کنید. در این صورت، مدت زمان پشتیبانی و شارژدهی یو پی اس، افزایش پیدا میکند. روشهای مختلفی برای پارالل کردن ups وجود دارد:
3 روش اصلی و رایج برای موازی کردن دستگاههای یو پی اس صنعتی است. این سیستم باید جوری تنظیم و پیاده سازی شود تا بیشترین بازدهی و راندمان را داشته باشد. در غیر این صورت، تامین برق سالم مداوم، بی وقفه و بدون قطعی برای دستگاههای حساس و حیاتی، ممکن نیست.
در بین انواع منبع تغذیه میتوان نامهای ایرانی و خارجی زیادی را مشاهده کرد. هر کدام از این یو پی اسها، ظرفیت و توان خود را دارند. میزان کارکرد و نحوه عملکرد آنها هم متفاوت است. با این حال در هنگام خرید یو پی اس، نباید تنها به نام برند و شرکت تولید کننده آن، توجه داشت. بررسی همه جانبه و مشاوره فروش یو پی اس میتواند راهنمای شما در هنگام خرید و انتخاب یو پی اس باشد.
با این حال در بین مدلها و برندهای یو پی اس خارجی، نامهای زیر را میبینید:
قیمت یو پی اس با توجه به برند، نوع، ظرفیت، زمان پشتیبانی و کاربرد آن مشخص میشود. نوع باتری مورد استفاده در یو پی اس هم میتواند در قیمت نهایی آن، موثر باشد. بنابراین نباید تنها به یک فاکتور یا برند، تمرکز کرد و باید خرید یو پی اس را با در نظر گرفتن تمام ویژگیها و قابلیتهای مورد نیاز، انجام داد. قیمت یو پی اسهای خارجی، به دلیل دلاری بودن آن، وابستگی زیادی به قیمت ارز دارد و نوسانات قیمت ارز میتواند باعث تغییر در قیمت یو پی اس شود.
استفاده از یو پی اس به منظور مدیریت و ذخیره انرژی در صنایع مختلف با توان بالا بسیار ضروری است. از مهمترین کاربریهای پو پی اس صنعتی به منظور مدیریت انرژی بدون وقفه میتوان به کاربرد UPS در تجهیزات و دستگاههای حیاتی بیمارستانی مانند دستگاههای تنفس، تجهیزات آزمایشگاهی و مانیتورینگ، تجهیزات و سیستمهای فرودگاهی مانند سیستم کنترل هوایی و برج مراقبت، تجهیزات مخابراتی، حفاظت از دیتاسرورها و البته تجهیزات و دستگاههای تولیدی و کارخانهای اشاره کرد.
یو پی اس های صنعتی از نوع 3 فاز هستند و به سه دستهی اصلی تقسیم میشوند. یو پی اس آنلاین (تبدیل دوگانه)، یو پی اس صنعتی آفلاین و یو پی اس صنعتی لاین اینتر اکتیو. برای استفاده و خرید یو پی اس صنعتی، ابتدا باید تجهیزات واحد صنعتی و ضروریات آن بررسی شود و پس از نیاز سنجی نسبت به خرید و نصب هر یک از انواع یو پی اس اقدام شود. به همین منظور مگامداوم امکان دریافت مشاوره رایگان برای مشتریان خود را فراهم کرده است
قبل از خرید منبع تغذیه میتوانید با مشاوران و پشتیبانان مگامداوم در ارتباط باشید و از راهنمایی آنها برای انتخاب ups صنعتی مورد نیاز خود، استفاده کنید. در صورتی که نمیدانید توان مورد نیاز، ظرفیت باتری، زمان پشتیبانی ups، برند منبع تغذیه و اندازه فریم یو پی اس مورد نیازتان چقدر است، مشاوران صنایع الکترونیکی مگامداوم برای راهنمایی و کمک به شما آمادهاند.
همچنین میتوانید نحوه ثبت سفارش، ارسال کالا، نصب و راه اندازی را از پشتیبانان مگامداوم بپرسید و راهنمایی بگیرید. برای سوال از واحد فروش با 02143953000 و برای سوال از واحد پشتیبانی با 02143953700 تماس بگیرید. همچنین میتوانید از مشاوره آنلاین روی سایت هم برای راهنمایی انتخاب و خرید، کمک بگیرد.
نشانی: خیابان دماوند، بلوار اتحاد، خیابان یازدهم غربی، پلاک 28
پست الکترونیک: mail@megamodavem.com
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق است به: شرکت صنایع الکترونیکی مگامداوم
واحد فروش:02143953000
پشتیبانی: 02143953700